Trygfonden støtter børns IT-kreative kompetencer

”Piratskibet’ har været igang siden 2018 – og nu kan vi så med glæde fortælle, at Trygfonden har valgt at støtte projektet med 1 million kroner. Bevilligen fra Trygfonden gør det muligt atskabe opmærksomhed om foreningernes arbejde ved at skabe flere online aktiviteter, samt fysiske events rundt om i landet.

Flere børn og unge i STEM

Hos Coding Pirates ved vi allerede, hvor vigtigt det er at få børn og unge til at interessere sig for STEM. Vi arbejder blandt andet for, at den næste generation har erfaring og adgang til de digitale og teknologiske kompetencer, der skal til for til at kunne løfte Danmark i fremtiden. 

“Let tilgængelige videoforløb, tekstvejledninger, diskussionfora, og andre læringsfaciliteter, der har accelereret de sidste årtiers techboom, mangler i den danske verden. Vores aktiviteter giver os mulighed for at skabe, teste og forbedre læringsmaterialer, og med flere midler kommer det til at gøre en større forskel.” – udtaler Sune Nilausen, projektleder på Piratskibet.

Vores ønske er, at vi kan give så mange børn og unge som muligt de konkrete værktøjer, de kan bruge til at se nye perspektiver og muligheder i deres eget liv, i en sjov og lærerig rammesætning. Ved at støtte Piratskibet, slår Trygfonden et stort slag for at få flere børn og unge til at beskæftige sig med og interessere sig for STEM.

20 events og online læring

Ud over mulighed for online læring vil den nationale kampagne “Kom med ombord på Piratskibet” oversætte vores gratis online univers til 20 events, der i 2021 vil engagere op til 160 folkeskoleklasser landet rundt.

Da mange børn ikke har haft muligheden for at blive præsenteret for teknologiforståelse i folkeskolen endnu, vil disse events have fokus på at nå flere børn ude i deres lokalmiljøer og vække deres nysgerrighed for STEM, teknologiforståelse, kodning og programmering, kreativitet og leg.

Målet er desuden at eventet skal kickstarte flere børns motivation indenfor STEM, og dermed også lysten til at tilegne sig endnu flere kompetencer i sin fritid, ved enten at gå til Coding Pirates’ eller ved at blive aktive bruger af vores online platform Piratskibet. 

Et af Piratskibets forcer er, at vi er én af de eneste udbydere på markedet, der har dansktalende læringsforløb, men for at vedligeholde vores styrke, til brug både under og efter kampagnen er vi nødt til at udvikle nyt læringsmateriale, så vi kontinuerligt har noget nyt at kunne tilbyde vores Pirater.

Tanken er, at hvis vi kan skabe meningsfulde møder med teknologi i en kreativ ramme, hvor leg og læring følges ad, så vil flere blive motiveret til at beskæftige sig med og dygtiggøre sig indenfor STEM. 

Puljen fra Trygfonden løber i halvandet år, med start september 2021.

Yderligere information

Projektleder, Sune Nilausen, Coding Pirates, e-mail: sune@codingpirates.dk.

Opret Pixel pirat

Log ind